Viz.választó – avagy beszélgetés az építészeti vizualizációról

Beszélgetés

Résztvevők: Karlinger Manó, Németh Roland, Hámori Péter, Soltész Judit
Moderátor: Boronkay Gábor

07.02. 11:00-12:30, Kisszínpad

 

Vizualizáció alatt sok mindent érthetünk, az első firkától, excel kördiagramon keresztül a végleges látványig. A beszélgetés célja az építészeti vizualizáció jelenlegi trendjeire való reflektálás és jóslatba bocsátkozás. Kérdése, hogy a mai társadalmunk, szakmánk, tapasztalataink és lehetőségeink milyen irányba terelhetik ezt, a ma már egyes esetekben magában létező diszciplinát. Tovább erősödhet-e a határ a fotórealisztikus látványok és az építészet között, vagy vissza talál a szakmához a kommunikáció egyik legfontosabb eleme?

Fotó: © Zachęta — National Gallery of Art, Warsaw; Paulinyi & Partners

Karlinger Manó CGArchitect díjas látványtervező. Több nemzetközi konferencián volt előadó és egyike a Great Talks About Photo Realism című könyv társszerzőinek. Alkotott a világ egyik vezető kreatív ügynökségénél, a DBOX-nál, valamint tanít a MOME n, jelenleg

Hámori Péter a GUBAHÁMORI alapítója, építész. Az iroda munkáiban a természetes és nem természetes környezet átalakuló tér- és tájhasználati módjai kerülnek előtérbe. A 2021-es Velencei Biennálé Lengyel Pavilonjának meghívott kiállítói. Németh Roland, parametrikus építész, az automatizált tervezésfejlesztési csoport vezetője a Paulinyi & Partners Zrt-nél. Végzettsége építészmérnök , 2013 és 2020 között egy sor körforgásos gazdaságú építészeti projekten dolgozott a TectoBio formációt vezetve.Boronkay Gábor 2020-ban szerezte mester diplomáját a BME építészmérnöki karán. Az Építész Szakkollégium alumni tagja. Tervező építész tevékenysége mellett parametrikával is foglalkozik. Érdeklődéséhez tartozik, hogy a folyamatos technológiai fejlődés hogyan integrálható az építész szakmába.