06.03. Szombat, 11.00-12.30

Kerekasztal-beszélgetés

Résztvevők
Györfi Dániel, Kopacz Hanna, Bene Bence, Galambos Emese

Moderátor
 Borenich Levente építész, szerkesztő-újságíró

 

 

 

Pályakezdő építészek

Az Építészfesztivál 2023 esemény részeként meghívott vendégeinkkel azt vizsgáljuk, hogy mennyiben készítik fel a magyar építész képzések a fiatalokat a tágan értelmezett szakma összetett struktúrájában való kiigazodásra. Egyáltalán, milyen világ várja az ambíciókkal és vágyakkal felvértezett ifjoncokat az egyetemi évek után? Személyes történeteken keresztül elemezzük az egyéni útkeresés és a közösségért való tenni akarás állomásait.
A beszélgetés résztvevői városfejlesztéssel, lakáspolitikával, eseményszervezéssel, építészeti újságírással és szabadúszó tervezéssel foglalkoznak.

Győrfi Dániel / építész, urbanista (Rév8)

Győrfi Dániel 2022-ben végzett a Műegyetemen építészmérnökként. Az egyetemi évek alatt az Építész Szakkollégium aktív tagja, majd elnöke volt. A rugalmas és reziliens városok, az iteratív városfejleszés témái foglalkoztatják. A Rév8 munkatársaként Józsefváros élhetőséget erősítő köztéri beavatkozásokon dolgozik.Kopacz Hanna / építész, Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét munkatársa

Kopacz Hanna sepsiszentgyörgyi származású építész, 2021-ben végzett a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem építőművész mesterszakán. Diplomamunkájában az erdélyi cigányság lakhatási problémáit kutatta, amellyel elnyerte a MÉD legjobb tervért járó elismerését. Jelenleg a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét munkatársa, mellette szabadúszó építészként tevékenykedik.

Bene Bence / építész, Utcáról Lakásba Egyesület

Bene Bence az Utcáról Lakásba Egyesületnél dolgozik szociális bérlakások felújításának koordinációjával. Emellett a BME Urbanisztika Tanszéken PhD hallgató, kutatási területe a budapesti kislakótelepek térbeli és társadalmi városi határai. Konzulensként az első- és harmadévesek oktatásában vesz részt. Fő érdeklődési köre a lakhatási válság és a hajléktalanság helyzete és felszámolási lehetőségei. Ezen témakörökhöz munkája során innovatív terepi megvalósításokon keresztül, míg kutatásában az államszocialista idők lakáspolitikájának vizsgálatával kapcsolódik.

Galambos Emese / építész, szoftverfejlesztő, Graphisoft

Galambos Emese 2022-ben végezett a Műegyetemen építészmérnökként. Egyetemi évei alatt részmunkaidőben kezdett el a Graphisoftnál dolgozni. Munkája során építész szemmel vizsgálja a Archicadet, szoftvertesztelőként a program minőségbiztosítását tartja szem előtt.