FUZZY EARTH: Sense-Makers

Előadás (angol nyelven)

07.02. 15:00-16:30, Remix

 

“It matters what matters we use to think other matters with; it matters what stories we tell to tell other stories with (…). It matters what stories make worlds, what worlds make stories.” (Donna J. Haraway)

A Fuzzy Earth Sense-Makers című előadása olyan spekulatív építészeti, tudományos és művészeti projektekbe nyújt bepillantást, amelyek megkísérlik környezetünk újraértelmezését egy kollektív vízió alkotáson keresztül.
Az általunk ismert világ radikálisan megváltozott. Szubjektív igazságok sokasága, párhuzamos valóságok és rejtett globális hálózatok között élünk, amelyek elkerülhetetlenül hatással vannak környezetünkre. A körülöttünk lévő világ összetettsége megköveteli, hogy újraértelmezzük a hatalmi struktúrákat, és szakítsunk az örökölt történelmekkel, hagyatékokkal és szokásokkal. A Fuzzy Earth megosztja legfőbb inspirációit, tapasztalatait és munkamódszereit, hogy új világnézeteket ösztönözzenek.

A Fuzzy Earth Gedeon Tekla építész és Sebastian Gschanes tájépítész által alapított kreatív praxis. A Fuzzy Earth olyan tereket, tárgyakat és eseményeket hoz létre, amelyek a természettel és a technológiával való kapcsolatunkat vizsgálják.